PARIS // INTERRAIL


07/06/-09/06/

Saavuttiin aika myöhään illalla ja matka juna-asemalta hostellille meni mukavasti metrossa haitarin soittoa kuunnellen. Joka puolella ravintolat oli täynnä ja ihmiset iloisia. Paikalliset haki konditorioista patonkeja ja söivät ne kävellessä - niin mekin. Hostellia etsiessä meitä ammuttiin vesipysyllä. Rakastuin Bellevilleen välittömästi, tunnelma siellä oli niin rento. Hostellihuoneesta oli ihana näkymä auringonlaskuineen. Hetken levättyä, haettiin iltapalaa ja loppuilta  kului syöden ranskalaisia (ranskanperunoita) ja kuunnellen ikkunaan kantautuvia alakerran ravintolan ääniä.

Seuraavana päivänä herättiin kolme tuntia ennen checkout-aikaa kiireisen siivoojan raivoamiseen oven takana. Tilanne oli vähän hankala sillä pelkillä käsieleillä checkoutin selittäminen kielitaidottomalle naiselle ei onnistunut. Jotenkin silti saatiin vähän aikaa vielä levättyä. 
Päätettiin viettää toinenkin yö Pariisissa ja vietiin kamat toiselle hostellille. Päivä kului kierrellen nähtävyyksiä ja jätettiin meistäkin muisto Pariisiin lovelock-sillalle. Kaiken kaikkiaan Pariisi oli hurmaava.

Seuraava aamu ei niinkään - 04.00 herätys ja juosten juna-asemalle myöhästymisen pelossa. Junamatka Ranskan läpi Pariisista Marseilleen meni nukkuen, mikä vähän harmitti sillä maisemat olis olleet aika mahtavat. Onneksi junamatkoja ja mahtavia maisemia tuntui silti riittävän koko kuukauden ajan.

next stop: Etelä-Ranska

x roosa

2 comments:

FEEL FREE TO ASK OR SAY ANYTHING

roosamaria.hannula@gmail.com

Canon eos 700D
samyang 8mm fish eye
canon 75-300mm
canon 50mm 1:1.8